Hivernacles

És una construcció més o menys permanent que permet modificar el microclima del seu interior i permetre el conreu de vegetals en millors condicions o fora d'època.

És una construcció més o menys permanent que permet modificar el microclima del seu interior i permetre el conreu de vegetals en millors condicions o fora d’època.

Els que no tenen calefacció aprofiten precisament l’efecte hivernacle que produeix un escalfament d’uns 2 graus de mitjana cosa suficient per avançar setmanes o mesos un determinat conreu o produir-lo fora d’estació. Cal també controlar l’augment de la humitat de l’aire i la condensació d’aigua que es produeix.

Existeixen hivernacles de moltes mida per muntar (i desmuntar amb l’arribada del bon temps) a la terrassa, el balcó, el pati o en el mateix jardí o hort. La majoria són de PVC transparents amb estructura d’acer o policarbonat. Disposen d’estanteries per col·locar planters i testos petits amb plantes de flor, herbes aromàtiques etc. a ple sol però a resguard del fred.

D’altres, hivernacles són de vidre instal·lats sobre estructures més resistents amb possibilitats múltiples